dissabte, 24 de novembre del 2012

Dia internacional contra la Violència de Gènere

Haver d'escriure sobre el 25 de Novembre no és una tasca fàcil.

Aquest dia és el dia internacional contra la violència de gènere.

Segons les Nacions Unides, s'entén per violència domèstica qualsevol acte d'agressió que té com a resultat danys o patiments físics, sexuals o psicològics, incloent-hi les amenaces d'aquests actes, la coacció o la privació arbitrària de la llibertat, tant en la vida pública com en la privada, i quan aquests actes són realitzats per membres de la família o persona de relació d'afectivitat.

La violència de gènere, especialment la que es produeix dins de l'àmbit de la llar, és una realitat que és present en tots els països, en totes les cultures, en tots els nivells socials i s'ha donat durant totes les èpoques històriques, tot i que, generalment, ha quedat silenciada en l'àmbit de la privacitat.

Els maltractaments no són sempre agressions físiques, ja que el seu objectiu no és causar una lesió immediata sinó sotmetre a la persona sobre la qual s'excerceixen.



Aquest dia no celebrem ninguna cosa, sinó al contrari , recordem i amb molta pena a totes aquelles dones que han estat assassinades per les seues parelles o les que dia a dia pateixen maltractes tant físics com psicològics

He d´escriure aquestes paraules per mobilitzar a tota la societat, però no sols en el dia d´avui sinó durant tots els dies de l´any,a estar i lluitar en contra de la violència de gènere.

Veure a les noticies de quan una dona ha sigut assassinada per la seua parella o simplement escoltar que son tantes les dones que denuncien els maltractes , és esborronador

Una de les majors ferramentes que tenim per combatre la violència de gènere és l´educació social vista desde la perspectiva de la igualtat de gènere,i açò ho hem de començar a fer en els nostres xiquets i començar a promoure la seua prevenció desde l´escola.

Acabaré dient que done tot el meu suport a totes les famílies que han passat per un cas de violència de gènere i han perdut algun familiar,a totes les dones que en silenci viuen aquest calvari i a tots els xiquets que veuen a casa seua els maltractes a les seues mares.

No es quedeu callades i denuncieu .......tots estem amb totes vosaltres !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada